НФЦ

На 19 декември 2012 г. в 11,00 часа в голямата конферетна зала на Национален пресклуб “СОФИЯ ПРЕС” беше представен Годишният доклад по проблемите, свързани с наркотиците и наркоманиите в България – 2012 г. (данни за 2011 г.), изготвен от Националния фокусен център за наркотици и наркомании (НФЦ), с подкрепата и санкцията на Националния съвет по наркотичните вещества (НСНВ). Докладътбе представен от г-н Момчил Василев, Директор на Националния фокусен център.

На срещата присъстваха представители от основни заинтересувани институции, звена и неправителствени организации, партньори при изготвянето на доклада – Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи (Дирекция КИАД), Министерство на труда и социалната политика, Министерство на правоосъдието (ГДИН), Агенция „Митници”, Държавна агенция за закрила на детето, Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкополизъм, Превантивно-информационен център – София, АРЗ „Солидарност“, Фондация „Инициятива за здраве“ и др. Присъстваха и журналисти от 17 медии – БТА, СОФИЯ ПРЕС, БТВ, Канал 3, ТВ 7, БНР „Хоризонт“, ДАРИК Радио, в-к „Българска армия“, в-к „Монитор“, в-к „Репортер“, в-к „Стандарт“, в-к „Труд“, интернет сайтовете BNEWS, NEWS.BG, NOVINI.BG, БГНЕС, ДАРТС НЮЗ.

В началото г-жа Венда Зидарова, национален координатор по наркотиците (в областта на намаляване на търсенето) и секретар на Националния съвет по наркотичните вещества прочете поздравително писмо от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. В пространно представяне г-н Момчил Василев запозна присъстващите с основни факти и тенденции, заложени в Годишния доклад по проблемите, свързани с наркотиците и наркоманиите в България – 2012 г. и благодари на колегите си от НФЦ за всеотдайната работа и на всички допринесли за изготвянето на доклада.