На 06.11.2008 г. в сградата на Европейския парламент в Брюксел бе представен Годишният доклад относно състоянието на проблема с наркотиците в Европа за 2008 г., изготвен от Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (EMCDDA). По същото време Докладът бе лансиран и в повечето страни от Европейския съюз, както и в Норвегия, Турция и Хърватия.

В рамките на това събитие Българският Национален фокусен център за наркотици и наркомании организира IV Годишна експертна среща ‘2008 за представяне на Годишния доклад на ЕС по проблемите на наркотиците. Експертната среща се проведе на 06.11.2008 г. в зала «Арена» в хотел ‘Арена ди Сердика’, София. В нея участваха представители от над 20 международни, национални и общински институции, неправителствени организации, както и журналисти от водещи медии. Гости на срещата бяха г-жа Емилия Тончева – управляваща офиса на СЗО в България, д-р Иван Колчаков – член на Парламентарната комисия по здравеопазване към НС и г-н Калин Михов – заместник-директор на Дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност” към МВР. Д-р Анна Варсанова, началник сектор „Медицински стандарти и контрол на медицинското обслужване” в Министерството на здравеопазването прочете обръщение на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев към участниците в срещата.

Г-н Лоран Ланиел от Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (EMCDDA), представи Годишния доклад относно състоянието на проблема с наркотиците  в Европа ‘2008.

Г-н Момчил Василев, директор на Национален фокусен център за наркотици и наркомании (НФЦ) представи основни актуални данни за България в контекста на съпоставянето им с европейски факти и тенденции в областта на наркотиците.

Целият Годишен доклад на ЕС на български език можете да свалите от тук.

Всички други материали, свързани с представянето на Годишния доклад можете да прочетете или свалите тук.