ESPAD

На пресконференция, състояла се на 26 март 2009 г. в София (в Национален пресклуб София прес) бяха представени данни от сравнително международно изследване за употреба на цигари, алкохол и незаконни наркотици сред 15-16-годишни ученици в 35 европейски страни, включително и България. Организатори на пресконференцията бяха Национален фокусен център за наркотици и наркомании и Национален център по опазване на общественото здраве. Присъстваха представители на различни електронни, печатни и интернет базирани медии, както и експерти в областта на наркоманиите.

Г-жа Анина Чилева – Национален координатор на изследването, Национален център по опазване на общественото здраве представи от Европейския училищен изследователски проект за алкохол и други наркотици ESPAD за 2007 година.

Директорът на Националния фокусен център за наркотици и наркомании Момчил Василев представи някои тенденции в употребата на психоактивни вещества сред учениците в България през последните осем години (по данни от ESPAD).

Накрая двамата представящи отговориха на въпроси на журналистите.

Интересуващите се могат да свалят от тук представянето на Момчил Василев и резюме на основния докрад ESPAD 07.